Pinocchio

De ce mint oamenii

Cercetatorii au petrecut mult timp incercand sa descopere motivul pentru care oamenii mint. Minciuna este gresit din punct de vedere moral si este mereu descurajata. Din pacate, este foarte naturala pentru unii oameni.

Motive personale:

Dupa frica, dorinta de evitare a unei pedepse este un motiv evident pentru care oamenii mint. Cand o persoana este constienta ca urmeaza o pedeapsa, are tendinta sa minta. Este un o reactie reflex naturala umana. Aceasta se intalneste mai des in cazul copiilor care vor sa scape de repercursiunile belelor provocate.

Un alt motiv pentru care oamenii mint? Vor sa-si imbunatateasca imaginea. Mereu isi doresc sa se prezinte ca fiind buni, politicosi, de succes etc, pe scurt, posedand toate calitatile umane pozitive posibile. Exagerarea si blufarea sunt alte doua tipuri de minciuna si metode adoptate de oameni pentru a impresiona sau a-i induce in eroare pe altii.

Desi stim ca relatiile se bazeaza pe adevar, partenerii se mint uneori sau tin secrete. Inselatul partenerului prin minciuna este un mod oribil de a dezamagi pe cineva. Oamenii mint intr-o relatie pentru a continua zelul si pentru a impresiona partenerul.

Spunerea unei glume sau pacalirea cuiva este un tip inofensiv de minciuna. Transmiterea de informatii fara sa detii toate cunostintele se numeste barfa, insa, este si ea, o forma de minciuna. Uneori, oamenii nu vor sa accepte ca nu stiu adevarul asa ca mint.

Motive sociale pentru minciuna:

Oamenii mint in societate pentru a parea mai agreabili, pentru a mentine relatii bune si pentru a evita neintelegerile cu altii. In acest caz, nu exista diferente intre un barbat care minte si o femeie care minte. Minciuna nu este considerata daunatoare daca cineva minte pentru a nu rani sentimentele cuiva.

„Miciuna prin emitere” este considerata in prezent ca parte a business-ului, cand agentul comercial omite anumite fapte, pentru a prezenta un anumit lucru ca fiind mai bun decat este in realitate.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.