oameni-pe-marte

De ce inca nu exista oameni pe Marte?

Daca iti cauti un job, trebuie sa stii ca cei de la NASA angajeaza astronauti. Candidatii ideali trebuie sa fie dispusi sa calatoreasca pe Marte. Agentia spatiala- care este foarte interesata de cercetarile pe Planeta Rosie- recruteaza astronauti pentru urmatoarea lor misiune, „care sa fie pregatiti pentru o astfel de calatorie”. Insa, atunci cand vine vorba de misiuni umane, pregatirile celor de la NASA au durat foarte mult timp: se pregatesc pentru astfel de misiuni inca de acum 70 de ani.

O excursie catre Planeta Rosie este ca si cum ai vizita o Antarctica mult mai neprimitoare, iar atmosfera irespirabila de acolo este cu mult mai aspra decat cea intalnita pe cel mai inalt varf montal din lume- Everest. Sa nu mai spunem ca trebuie sa fii dispus sa calatoresti aproape un an de zile pana a ajunge la destinatie. „Este o alegere, nu o obligatie. Planeta Marte se afla la o distanta foarte mare, este destul de dificil sa ajungem acolo si costa si o multime de bani”- sustine John Logsdon, profesor la George Washington University’s Space Policy Institute.

Insa, vreme de mai multi ani, inginerii si cei din conducere viseaza sa treaca de aceste obstacole care ingreuneaza calatoria catre Planeta Rosie. Exista modele realizate de cele de la NASA care isi doresc sa inspire oamenii, in timp ce altele sunt adevarate proiecte care isi doresc ca omul sa puna piciorul pe pamant martian. Insa, toate aceste proiecte au un punct comun: nu au depasit niciodata etapa de plan pe hartie.

Primul plan al NASA: Nuclear Rockets (1959-1961)

La numai cateva luni de existenta oficiala a agentiei spatiale, NASA isi dorea deja sa planifice o calatorie catre Marte. Primul lor studiu oficial a conturat planul de viitor al celor de la NASA, care au folosit rachete nucleare independente si eficiente. Prin anii 1960, guvernul american a realizat o serie de teste a acestor rachete nucleare si, incepand din acel moment, acestea au ramas populare in randul misiunilor NASA. Insa, trimiterea de personal uman catre Marte s-a dovedit a trezi unele tulburari politice, iar pentru a ajunge in spatiu, acestia trebuiau sa lanseze cantitati foarte mari de uraniu, astfel ca nu au mai reusit sa se deplaseze de la suprafata Pamantului.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *