scortisoara

Curiozitati despre scortisoara

Scoartisoara e unul din cele mai placute condimente, care ne aminteste de mirosul de Craciun sau de ziua in care bunica ne pregatea placinta cu mere si scortisoara. Ei bine, scortisoara reprezinta o coaja interioara uscata, care este recoltata in timpul sezonului ploios, atunci cand si coaja devine mai flexibila si se poate lucra mai usor cu ea. Exista mai multe condimente asemanatoare la gust care seamana cu scortisoara, insa cel mai inalt grad revine arborelui zeylancium, care se intalneste in Sri Lanka.

Un arbore de scortisoara poate creste pana la 20 de metri. Cea mai mare parte a scortisoarei furnizata in America de Nord si in Europa provine din Asia de Sud. Scortisoara are o istorie ce dateaza de acum 5000 de ani, cand arabii controlau comertul cu condimente, astfel ca scortisoara a fost cunoscuta initial in Ninive, Babilon, Egipt si Roma. Avand o aroma lemnoasa si exotica, scortisoara este, probabil, cel mai popular condiment din lume, iar inafara de utilizarile salein bucatarie, scortisoara are si o multime de beneficii pentru sanatate.

Beneficii scortisoara

Pe langa aroma minunata care o are, scortisoara este benefica in caz de raceala, fiind bogata in antioxidanti. De asemenea, pentru cei care doresc sa mai piarda in greutate, nutritionistii sustin ca putina scortisoara macinata amestecata cu o cana de ceai poate reduce senzatia de foame.

Totodata, in cadrul unui studiu realizat recent de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Wheeling Jesuit, s-a descoperit ca scortisoara este benefica in imbunatatirea si antrenarea memoriei. Insa, cel mai mare beneficiul al scortisoarei consta in faptul ca aceasta, prin continutul ridicat de antioxidanti, are puterea de a intari sistemul imunitar, reusind sa distruga si microbii.

Mai multe studii realizate de oamenii de stiinta din centrele de cercetare din lume au descoperit ca scortisoara ajuta si protejeaza organismul impotriva diabetului, ajutand la echilibrarea glicemiei si la stimularea de producere a insulinei. Pe de alta parta, nutritionistii atrag atentia ca scortisoara, la fel ca orice alt lucru de pe pamant, nu trebuie consumata in exces, deoarece poate avea o serie de efecte negative.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *