Curatenia in casa cand ai copii mici

Toate mamicile stiu ca este extrem de greu sa reusesti sa mentii curatenia in casa mai aels atunci cand ai copii mici. Copii nu stiu ca trebuie sa mentina curatenie in casa si toate lucrurile lor sunt foarte dezordonate.

Inca nu ai apucat sa termini de factu curatenia si deja observi ca in casa este deja foarte mizerie. Te-ai saturat sa strangi jucarii, caiete sau creioane in timp ce toata lumea are curatenie in casa. Este destul de greu sa reusesti sa mentii o casa curata atunci cand exista prichindei prin preajma. Iata ce ai putea sa faci pentru a a avea curatenie in casa chiar si atunci cand ai copii mici:

In primul rand este foarte important sa stii sa ii sortezi lucrurile copilului. Copii au foarte multe lucruri care stau aruncate prin casa. Chiar daca le sortezi el se joaca si le amesteca din nou. Incearca sa gasesti recipiente in care sa le depozitezi si fa din sortarea jucariilor in obicei al copilului. Mai exact incearca sa faci o joaca din sortarea jucariilor si lasa-l pe copilul tau sa participe la activitate.

De asemenea, trebuie sa tii cont ca copii nu tin cont sau nu le pasa daca traiesc in curatenie sau mizerie. Ei sunt destul de mici si nu pot aprecia acest lucru. Este destul de important sa stii sa ii arati copilului ca este responsabil de anumite lucruri. De exemplu, invita-l in bucatarie si explica-i cum mami are vasele aranjate si tacamurile sau cum la tatai in garaj este foarte curat. Explica-i ca trebuie sa faca la fel cu lucrurile lui. In momementul in care observi cum micutul baga la cap ceea ce i-ai spus si face tot posibilul ca sa respecte ceea ce l-ai invatat nu ezita sa ii oferi o recompensa. Precizeaza-i copilului ca va primi un anumit lucru pentru ca a respectat ceea ce i-ai spus tu si isi pune lucrurile in ordine.

Related Posts

Un comentariu

  1. Vai ce dezastru pot face uneori micutii prin casa! Daca nu stii sa ii stapanesti si sa ii faci mai responsabili iti intorc pur si simplu casa pe dos. Si nu le trebuie foarte mult timp pentru asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *