Cum trebuie sa arate femeia ideala?

Barbatii au devenit obsedati de femei care arata bine, de genul Christinei Hendricks, Beyonce sau Kim Kardashian, din cauza corpurilor lor voluptoase a la Marlilyn Monroe. Desi aceste femei sunt aproape venerate de barbati din cauza formelor pe care le au, stiinta spune ca barbatii sunt mai atrasi din punct de vedere fizic de femei ca si Kate Moss in anii 1990. Potrivit unui nou studiu, se pare ca barbatii gasesc femeile mai subtiri a fi mai atractive din punct de vedere fizic, deoarece asociaza acest aspect cu tineretea, fertilitatea si un risc mai mic de dezvoltare a bolilor.

Trupul ideal

„Tipul de corp ideal” variaza in functie de gen si de preferinta individuala a fiecarui om. Aceste preferinte ideale au evoluat in functie de sanatate si de fertilitate. Cu toate acestea, se pare ca influenta ar putea fi si culturala, in special in cazul in care luam in considerare si impactul pe care media il are asupra noastra, mai mult decat evolutia noastra.

Un studiu realizat in anul 2012 a descoperit ca femeia ideala pentru barbati ar avea o forma a corpului de clepsidra, cu o talie subtire si o masa corporala scazuta. Intre timp, femeile prefera barbatii care au trupul sculptat in forma de piramida, cu umerii lati si talie ingusta.

Dar de ce gasesc atat barbatii, cat si femeile, anumite caracteristici mai atractive decat altele? Profesorul John Speakman, care a coordonat studiul recent, a analizat daca evolutia are vreo influenta asupra lucrurilor pe care le consideram a fi atractive. „Ceea ce am dorit sa analizam a constat in ideea ca, oare atunci cand privim pe cineva si il consideram atractiv din punct de vedere fizic, se dezvolta o asociere intre potentialul lor de supravietuire si capacitatea de reproducere?”- intreaba autorul studiului.

Pentru a explora aceasta teorie, Speakman impreuna cu colegii sai au construit un model matematic in care au combinat relatia dintre nivelul de obezitate, speranta de viata si a fertilitatii. Astfel, barbatii au sustinut ca femeile cu varste de 24 ani si cu un trup mai subtire sunt cele mai atractive din punct de vedere fizic.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.