seki.ro

Cum se realizeaza o pedichiura corecta pas cu pas?

Trebuie sa ai grija de aspectul unghiilor – atat ale mainilor, cat si ale picioarelor, indiferent de anotimp. Pe timpul verii unghiile de la picioare sunt mai expuse deoarece purtam des sandale datorita temperaturilor ridicate. In aceste cazuri aspectul unghiilor trebuie sa fie ireprosabil.

Insa cum poti sa obtii un aspect ireprosabil al unghiilor?

In afara faptului ca trebuie sa ai o unghiera buna pentru obtinerea unei pedichiuri corecte, trebuie sa respecti pas cu pas ceea ce iti voi prezenta mai jos:

Primul pas

Pregatirea picioarelor este primul pas care trebuie respectat. Cum se face? Se aseaza picioarele intr-un vas cu apa calda. Timpul necesar pentru inmoirea tegumentelor si a picioarelor este pana in 20 de minute. Daca ai piele moarta sau bataturi introdu si un praf de sare de mare in apa.

Al 2–lea pas

Urmeaza exfolierea picioarelor – pentru a indeparta celule moarte ai nevoie de un gomaj sau de ustensile specifice acestui procedeu. Gomajul poate fi si pe baza de sare, cafea sa alte exfoliante ce ajuta la indepartarea de piele moarta de la nivelul calcaielor sau a degetelor. Utilizarea de ustensile pentru exfoliere nu trebuie folosite prea des, deoarece poate duce la ingrosare de piele in zona in care au fost folosite.

Al 3–lea pas

Indepartarea cuticulelor –  probabil ai tendinta sa iti tai cuticulele cu o forfecuta. Nu este un lucru rau, insa exista o varianta mai buna. Prin taierea cu forfecuta poti scapa de cuticule dar intr-un timp relativ scurt vor creste inapoi. Dar daca le vei inlocui cu un betisor ca sa impingi cuticulele, vor incepe sa creasca putin cate putin. Trecerea  de la o ustensila la alta poate fi facuta usor.

Al 4–lea pas

Abia acum urmeaza taierea unghiilor. Cum se taie corect unghiiile de la picioare? Iti recomand sa folosesti o unghiera picioare profesionala deoarece sunt mai eficiente si sunt potrivite si create pentru o astfel de intrebuintare.  Evita sa tai colturile la unghii in sens diferit fara de restul acesteia deoarere risti ca aceste sa se incarneze. Pentru a preveni incarnarea lor taie colturile cat mai drept posibil.

Al 5–lea pas

Pentru a nu avea unghiile prea ascutite in urma taierii cu o unghiera buna, iti recomand sa utilizezi o pila si sa finisezi fiecare unghie in parte. Dupa ce ai terminat si aceasta procedura, sterge unghiile de la picioare de praful produs in urma pilirii pentru a pregati totul pentru urmatorul pas.

Al 6–lea pas

Acum urmeaza cea mai distractiva parte si cea mai placuta si aici ma refer la lacuirea unghiilor. Alege nuantele cele mai indraznete pentru unghiile de la picioare ca sa le scoti in evidenta cat mai mult. Inainte sa incepi cu „arta”  iti recomand sa folosesti un indepartor de degete. Elimina excesul de oja de pe pensula inainte sa aplici. Foloseste 2 straturi pentru a obtine un efect cat mai mat sau mai lucios in functie de culoare.

Nu uita sa folosesti un betisor  cu acetona pentru a sterge excesul de oja sau lac.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *