Cum sa salvezi bateria telefonului Android

KitKat-Android
KitKat-Android

Avand in vedere ca smartphone-urile din ziua de astazi sunt din ce in ce mai performante si au procesoare din ce in ce mai puternice bateriile nu pot tine pasul cu modul in care tehnologia avanseaza. Display-urile cu rezoltutii care depasesc rezolutiile HD nu ajuta nici ele in procesul de conservare a bateriilor.

Totusi sunt numeroase metode prin care poti limita consumul de energie. Astfel vei putea sa castigi minute importante in utilizarea smartphone-ului tau performant.

Pentru a face asta poti sa:

Folosesti aplicatii dedicate. Sunt numeroase aplicatii pe Google Play Store care iti imbunatatesc durata de functionare a telefonului tau intre incarcari. Juice Defender sau Easy Battery Saver sunt unele din cele mai populare aplicatii de acest fel.

Utilizezi culori inchise. Wallpaperele animate sau live sunt in mod categoric exlcluse. Acestea consuma un nivel mare de energie. Este indicat sa folosesti wallpapere care sunt mai inchise, preferabil de culoare neagra pentru a castiga cateva minute in plus de functionare.

Foloseste modul Power Saving in momentele in care esti in criza de baterie si ai nevoie neaparata de telefonul tau mobil. Acest mod va limita capacitatile procesorului, ecranului si va opri notificarile. De asemenea poti limita consumul de energie prin modificarea luminozitatii ecranului.

Nu iti lasa telefonul la incarcat peste noapte. Este indicat sa mentii o perioada de incarcare exacta. Bateriile de tip li-ion nu au o memorie. Daca vei alterna in perioada de incarcare a acestora risti sa micsorezi durata lor de viata.

Pentru a imbunatatie modul in care bateria ta functioneaza este bine sa o folosesti total cel putin o data pe luna. Calibrarea bateriei in acest mod va duce la marirea perioadei de utilizare.

O alta metoda prin care poti prelungi durata de viata a telefonului tau este prin activarea functiei Fligh Mode. Telefonul tau nu va mai cauta semnal si va consuma mai putina energie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *