Cum sa iti imbunatatesti relatia cu copilul adolescent

Stim cu totii ca adolescentii trec prin anumite perioade ale rebelitatii prin care orice ar spune parintele ei il vad ca si cum ar fi dusmanul lor, ca si cum ar fi persoana care ii vrea raul. Sigur ca nu se intampla acest lucru niciodata dacaexista o relatie stransa de prietenie intre tine si copilul tau.

Iti doresti sa faci tot posibilul pentru a fi cat mai aproape de adolescent insa nu reusesti sa faci asta pentru ca copilul tau este mai mereu sensbil si atunci cand incerci sa ii spui ceva el se inchide in camera lui.

Se intampla acest lucru in cazul in care nu exista unul dintre cei mai importanti factori care pot crea o relatie magnifica intre tine si copilul tau, adica comunicarea. Stim cu totii ca indiferent despre ce fel de relatie vorbim, este foarte greu sa fie una buna daca nu exista comunicare. Asadar, si intre tine si copil trebuie ss fie aceeasi relatie insa totul depinde de cum stii tu abordezi problemele. Iata cum ar trebui sa te comporti cu copilul tau pentru a imbunatati relatie de comunicare:

Parintii au uneori tendinta de a reactiona rapid, iar acest lucru se poate intoarce impotriva dorintei dumneavoastra de a imbunatati comunicarea. De multe ori , atunci cand copilul vrea sa iti marturiseasca ceva tu ai tendinta de a sppune un „nu” clar si raspicat care il face pe copil sa nu mai initieze o alta discutie. Asadar, este important sa stim cum sa ne comportam cu copilul. Luam decizii inainte sa ne gandim ca acestea ar putea fi decisive in cazul comunicarii cu copilul. Asadar, trebuie sa ne gandim inainte de a spune „da” sau „nu”.

De exemplu, in momentul in care copilul vine cu o nota mica la scoala avem tendinta de a sari cu gura inainte s ail intrebam ce s-a intamplat.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.