Cum obtii fericirea?

Daca esti fericit si esti constient de asta, poti sa spui si altora care este secretul tau? Cercetatorii au descoperit o multime de factori, de la genetica la alegeri de viata personale, care par sa coincida cu fericirea si bunastarea. Iata cateva lucruri asupra carora ai control si care te vor ajuta sa fii mai fericit.

Cum sa fii mai fericit?

Barbatii care apreciaza arta, baletul si alte activitati culturale sunt mai fericiti si mai sanatosi, potrivit unui studiu realizat in mai 2011. Rezultatele acestui studiu au aparut dupa ce oamenii de stiinta au analizat si alti factori care stimuleaza fericirea- cum ar fi venitul. Pentru barbati, activitatea fizica, hobby-urile in aer liber si munca voluntara au fost legate de fericire. Pentru femei insa, activitatile care stau la baza fericirii au fost descrise de participarea la ceremoniile religioase dar si evenimentele sportive.

Proprietarii de animale de companie reprezinta un grup de oameni care se indreapta spre fericire. Un studiu realizat in anul 2011 asupra proprietarilor de animale si a celor care nu au animale de casa a descoperit ca cei care au un caine sunt mai stimulati de a avea o stima de sine mai ridicata, dar si sentimente de apartenenta mai profunde. De asemenea, studiul a mai constatat ca animalele sunt capabile se opreasca sentimentele de respingere.

Fii recunoscator

Puterea gandirii pozitive ar putea sa functioneze cu adevarat, potrivit unui studiu realizat in anul 2010. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care au obiceiul de a-si scrie gandurile pozitive dau dovada de un nivel mai mare de fericire. Participantii la studiu nu au fost nevoiti sa trimita cele scrise catre un destinatar- dar cine stie, un bilet de multumire in cutia postala ar putea raspandi bucurie atat in jurul celui ce a scris dar si pentru cel ce primeste gandurile bune.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.