Cum combatem insomniile

Fiecare dintre noi se confrunta la un moment dat cu insomniile. Aceste lucruri apar de regula in cauzl oricarei persoane la un moment dat. Insomnia se refera la imposibilitatea de o dormi, trezirea dupa cateva ore de somn sau odihna agitata. De fapt, aceste lucruri se refera la faptul ca nu ne putem odihni si nu avem cum sa ne desfasuram activitatea asa cum ar trebui.

In mod aparent, aceste lucruri par adevarate banalitati insa lucrurile se schimba total atunci cand apar consecintele insomniilor. Starea agitata si nervoasa sunt doar unele lucruri care anunta consecintele aparitiei insomniei.

Multe persoane sunt tentate de a apela la somnifere ca sa se poata odihni insa acestea pot afecta destul de mult starea de sanatate a dvs. Nu ar trebui sa folositi medicamente pentru a dormi deoarece va veti provoca mai mult rau.

Incercati sa va culcati in fiecare seara la aceeasi ora, chiar daca nu v-ati odihnit prea bine in seara precedenta si va ganditi sa singeti lumina mai devreme; organismul dumneavoastra va capata astfel un fel de automatism si veti putea astfel sa aveti un somn mai linistit.

Stabiliti-va o rutina zilnica de urmat atunci cand va pregatiti sa mergeti la culcare; apelati la o baie calda cu spuma, cititi o carte sau faceti orice alta activitate care va ajuta sa va relaxati si va eliberati mintea de grijile zilnice.

Camera in care dormiti trebuie sa fie rezervata strict acestei activitati; evitati sa mancati, sa vorbiti la telefon sau sa va uitati la televizor in timp ce stati in pat, inainte de a adormi.

Astfel, vei reusi sa dormi mai usor si te vei simti mai bine, fiind mult mai odihnit. Este important sa faci astfel incat sa reusesti sa dormi cat mai bine si sa te trezesti cat mai odihnit.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *