alcool creatina

Consumul de alcool si creatina

Consumul de alcool nu este o idee buna daca iei in acelasi timp si suplimente cu creatina. Alcoolul tinde sa reduca proprietatile creatinei ce ajuta la cresterea masei musculare.

Creatina este un supliment prescris in general pentru sportivi, ce ajuta la cresterea masei musculare. Creatina creste rezistenta, permitand performante prelungite si exercitii fizice la o mai mare intensitate. Suplimentele de creatina ofera acea energie in plus necesara pentru exercitii mai intense ce ajuta ulterior la cresterea masei musculare. Atletii ce participa la competitii precum alergari viteza sau sarituri adesea iau creatina pentru imbunatatirea performantei. Suplimentul intarzie instalarea oboselii musculare, permitand sportivului sa se antreneze si mai intens, ajutand in acest fel la cresterea masei musculare.

Este daunator consumul de alcool in timpul dietei cu creatina? Cu siguranta nu este recomandat, dimpotriva. Trebuie evitat total alcoolul in timp ce se iau suplimente cu creatina. Dupa antrenamentele fizice exista o crestere a sintezei proteinelor musculare, ce ajuta la cresterea in masa a acestora. Cu suplimente precum creatina, efortul muscular este de durata mai mare, crescand astfel si sinteza de proteine musculare, in consecinta va creste si masa musculara.

Pe de alta parte, alcoolul are un impact negativ asupra sintezei de proteine, il diminueaza. Drept urmare cresterea ratei de sinteza a proteinelor ca urmare a antrenamentelor si suplimentelor cu creatina va fi dramatic incetinita de consumul de alcool. Asadar, alcoolul interfereaza cu procesul de crestere a masei musculare, indiferent daca se iau suplimente in acest sens. Consumul de alcool anuleaza efectul de crestere a masei musculare oferit de creatina.

Daca te ametesti dupa antrenamente, muschii se vor recupera mai greu dupa antrenamentul extenuant. Datorita acestui fapt cresterea masei musculare va fi una inexistenta sau foarte mica. Desi consumul de alcool in timpul luarii suplimentelor cu creatina nu este daunator sanatatii, combinatia celor doua nu este deloc eficienta pentru cresterea masei musculare. Alcoolul anuleaza efectul creatinei si rezultatele nu apar niciodata. Nu e de mirare ca sportivii profesionisti si culturistii elimina in totalitate alcoolul din regimul lor alimentar.

Concluzia este ca antrenamentele insotite de suplimente de creatina pentru a ajuta la cresterea mai rapida a masei musculare nu trebuiesc sub nici o forma combinate cu consumul de alcool.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *