consiliu indian

Consiliu indian ordona violarea unor fete pentru a plati pentru fapta fratelui lor

Organizatia nonguvernamentala pentru drepturile omului Amnesty International a cerut autoritatilor indiene sa se asigure ca doua tinere dintr-un sat se vor afla in siguranta, dupa ce consiliul satului a decis ca acestea sa fie violate si plimbate goale pe strazi dupa ce fratele lor a fugit cu o femeie casatorita.

Consiliul, care este format doar din barbati si nu este votat de catre membrii satului, din Baghpat, Uttar Pradesh, a decis pe 30 iulie ca o femeie de 23 de ani si sora ei mai mica, de 15 ani sa fie violate si plimbate goale, avand fata murdarita, ca pedeapsa pentru faptul ca fratele lor a fugit cu o femeie din casta dominanta a satului, Jat.

Surorile si familia lor, care fac parte din casta de jos, Dalit, au fugit din sat si de ascund in New Delhi. La inceputul acestei luni, sora mai mare a trimis o petitie catre Curtea Suprema a Indiei cerand protectie pentru familia ei pentru a se putea intoarce acasa.

Pe 18 august, Curtea Suprema a ordonat autoritatilor din Uttar Pradesh sa raspunda petitiei pana pe 15 septembrie. Cu toate acestea, unul dintre frati a declarat pentru Amnesty ca: „dupa ce am mers la Curtea Suprema, satenii au devenit si mai agresivi. In [consiliul] panchayat, decizia Jat este finala. Pe noi nu ne asculta. Politia nu ne asculta pe noi. Politia a spus ca oricine poate sa fie ucis acum.”

Amnesty a declarat ca tatal surorilor a inaintat o plangere si catre Comisia Nationala pentru Drepturile Omului si Comisia Nationala pentru Caste, reclamand hartuirea din partea politiei si a castei dominante. Familia este ingrijorata si pentru siguranta fetei Jat care a fugit cu fratele respectiv. Barbatul, in varsta de 22 de ani, si femeia, in varsta de 21 de ani, sunt indragostiti de trei ani, insa aceasta a fost casatorita contrat vointei ei cu un alt barbat Jat in februarie. La o luna de la casatorie, femeia a fugit de acasa cu barbatul pe care il iubea.

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *