consiliu indian

Consiliu indian ordona violarea unor fete pentru a plati pentru fapta fratelui lor

Organizatia nonguvernamentala pentru drepturile omului Amnesty International a cerut autoritatilor indiene sa se asigure ca doua tinere dintr-un sat se vor afla in siguranta, dupa ce consiliul satului a decis ca acestea sa fie violate si plimbate goale pe strazi dupa ce fratele lor a fugit cu o femeie casatorita.

Consiliul, care este format doar din barbati si nu este votat de catre membrii satului, din Baghpat, Uttar Pradesh, a decis pe 30 iulie ca o femeie de 23 de ani si sora ei mai mica, de 15 ani sa fie violate si plimbate goale, avand fata murdarita, ca pedeapsa pentru faptul ca fratele lor a fugit cu o femeie din casta dominanta a satului, Jat.

Surorile si familia lor, care fac parte din casta de jos, Dalit, au fugit din sat si de ascund in New Delhi. La inceputul acestei luni, sora mai mare a trimis o petitie catre Curtea Suprema a Indiei cerand protectie pentru familia ei pentru a se putea intoarce acasa.

Pe 18 august, Curtea Suprema a ordonat autoritatilor din Uttar Pradesh sa raspunda petitiei pana pe 15 septembrie. Cu toate acestea, unul dintre frati a declarat pentru Amnesty ca: „dupa ce am mers la Curtea Suprema, satenii au devenit si mai agresivi. In [consiliul] panchayat, decizia Jat este finala. Pe noi nu ne asculta. Politia nu ne asculta pe noi. Politia a spus ca oricine poate sa fie ucis acum.”

Amnesty a declarat ca tatal surorilor a inaintat o plangere si catre Comisia Nationala pentru Drepturile Omului si Comisia Nationala pentru Caste, reclamand hartuirea din partea politiei si a castei dominante. Familia este ingrijorata si pentru siguranta fetei Jat care a fugit cu fratele respectiv. Barbatul, in varsta de 22 de ani, si femeia, in varsta de 21 de ani, sunt indragostiti de trei ani, insa aceasta a fost casatorita contrat vointei ei cu un alt barbat Jat in februarie. La o luna de la casatorie, femeia a fugit de acasa cu barbatul pe care il iubea.

 

 

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *