computer

Computer sau consola de jocuri?

Esti pasionat de gaming dar nu te poti decide daca sa investesti intr-un computer sau intr-o consola? Este o dezbatere care a existat dintotdeauna, sunt sustinatori si pareri pro si contra pentru ambele echipamente. Sunt gameri care cred ca experienta de joc este incomparabil mai buna pe o consola, in timp ce altii sustin ca un PC este campionul absolut al platformelor de gaming.

Din punct de vedere al lansarilor, consolele de jocuri apar mai rar, aproximativ o data la decada, si trebuie astfel sa poata face fata cerintelor. De aceea nu e de mirare ca detaliile tehnice ale consolelor par uneori scoase din filmele SF. Pe de alta parte, computerele si piesele lor componente se innoiesc si apar pe piata foarte des. Computerele sunt mult mai personalizabile din acest punct de vedere, configuratiile difera si posibilitatile sunt numeroase, de la computere simple pana la super-computere. Acesta este poate cel mai mare avantaj al computerelor fata de console, posibilitatea alegerii componentelor si posibilitatea de upgrade in orice moment.

Un alt aspect care poate influenta alegerea cumparatorului este instalarea. Consolele vin pre-asamblate, nu trebuie decat alimentate la o sursa de curent si conectate la un monitor sau TV cu un cablu hdmi pentru o experienta de joc si detalii grafice mai bune. Uneori necesita si conexiune la internet pentru instalarea initiala si actualizarile de firmware. Computerele vin si ele gata asamblate, cu exceptia utilizatorilor si gamerilor care vor sa isi configureze singuri sistemul. PC-urile gata asamblate vin in unele cazuri si cu sistem de operare preinstalat, de obicei insa gamerii prefera sa isi instaleze singuri sistemul de operare si sa il configureze dupa bunul plac.

Jocurile vin dedicate pentru anumite platforme, astfel consolele de jocuri au un avantaj aici. Exista o multitudine de titluri in oferta totala de jocuri, fiecare dedicat in parte pentru o platforma anume, neexistand astfel vreo problema de incompatibilitate. Aici apare un dezavantaj pentru computere, intrucat chiar daca marii producatori de jocuri le lanseaza pentru toate platformele, inclusiv PC, unele jocuri au cerinte mari, solicita resurse mai multe, si astfel nu sunt compatibile cu orice configuratie a computerului.

Decizia de cumparare poate fi influentata si de versatilitate. In zilele noastre consola de jocuri este un adevarat centru multimedia. Poti naviga pe internet, poti efectua apeluri video, poti viziona filme HD, poti asculta muzica sau poti viziona chiar programele TV preferate. Cu toate acestea nu poate bate din acest punct de vedere computerul. Acesta este si mult mai usor de controlat pentru navigarea web, mult mai usor de utilizat pentru stocarea si prelucrarea datelor si de asemenea este un foarte bun mijloc de recreere.

Ultimul dar nu cel din urma factor care poate influenta decizia este pretul. Poti sa iti creezi un PC cu o configuratie buna la doar o fractiune din pretul unei console de jocuri de ultima generatie. Totul tine aici de preferintele fiecaruia. Daca esti un gamer inrait nimic nu va putea inlocui experienta de joc de pe consola, insa pentru marea majoritate si un computer este suficient.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *