pisica

Comportament ciudat la pisici

Este unanim acceptat faptul ca nu stapanul isi alege pisica, ci pisica isi alege stapanul. Pisicile au uneori un comportament amuzant si ciudat, iata in continuare cateva exemple printre care v-ati putea regasi.

Miauna toata noaptea fara un motiv anume – pisicile au un talent aparte de a enerva oamenii fara macar sa isi dea silinta in acest sens. Mieunatul toata noaptea poate fi categorisit ca o metoda de atragere a atentiei. Pisica incearca doar sa gaseasca un tovaras pentru aventuri si incursiuni nocturne, sa nu uitam ca pot fi foarte galagioase daca si-au pus in cap sa ne tina treji toata noaptea.

Se joaca si fac zgomote in timpul noptii – cred ca este un lucru specific pisicilor, ceva ceea ce fac numai pentru a ne arata ca nu le putem obliga sa faca nimic, si ca vor face tot timpul numai ceea ce vor.

Escapadele nocturne – desi le tinem sub supraveghere, ne trezim in toiul noptii ca au disparut. Unde merg, cum au reusit sa scape, ce fac nu avem de unde sa stim, este bine ca a doua zi se intorc si asteapta cuminti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Imping lucruri de pe masa – aici pot fi doua explicatii: fie le plac sunetele lucrurilor ce se sparg cand au contact cu podeaua, fie incearca doar sa atraga atentia. De obicei reusesc sa le indeplineasca pe ambele.

Se comporta de parca ar fi auzit ceva – uneori au acea pozitie cu urechile ciulite de parca ar vrea sa iti transmita ca au auzit ceva. Pisicile pot auzi sunete care nu pot fi percepute de urechea umana.

Mananca iarba sau plante – desi nu sunt in meniul lor zilnic. Ciudat, nu? Nu e motiv de ingrijorare, de obicei plantele si iarba le ajuta la digestie.

Ar mai fi mult mai multe de scris, fiecare proprietar de pisica ar putea adauga aici un comportament bizar sau amuzant pe care il au aceste animale de companie.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *