sofer taxi

Ciubucul taximetristilor va fi impozitat

Noua reglementare financiara presupune impozitarea ciubucurilor de orice fel, de la ciubucul chelnerilor si pana la cel al taximetristilor, incat acestia vor fi obligati de luna urmatoare sa emita doua bonuri fiscale, pentru a nu realiza evaziune fiscala cu care statul se hraneste.

O cursa regulata a unui taximetrist va fi taxata si impozitata sub dublul aspect: cel al valorii cursei cu aparatul de taxare in functiune, si cel de impozitare al ciubuclui, astfel incat cel care va primi un ciubuc nu il va mai pune in buzunarul sau, ci il va da spre impozitare.

Cat de aberanta poate fi aceasta lege? Cat de corecta este ea? Si ce consecinte poate avea asupra acelor liberi profesionisti care isi asigura traiul doar din aceasta activitate? De multe ori pe taxi gasim persoane inaintate in varsta care ar vrea sa lucreze undeva si nu au unde si aleg sa  lucreze intr-o firma de taxi.

De exemplu la o cursa de 50 lei pe care clientii au facut-o in interes de afacere pentru a ajunge la timpul potrivit in locatia respectiva, acestia lasa soferului un ciubuc de 5 lei pentru rapiditatea si amabilitatea acestuia. Pe langa faptul ca soferul trebuie sa predea suma incasata patronului care detine masinile de taxi, acesta mai trebuie sa predea si ciubucul lasat de clienti, pentru ca acceptarea acestuia presupune cresterea fenomenului de evaziune fiscala la nivelul afacerii.

Probabil ca sta in alegerea fiecarui client de a lasa sau nu ciubuc celui care i-a asigurat un transport in siguranta, sau pentru promptitudinea cu care a fost servit, incat acesta sa mai fie si impozitat. Sunt mii de cazuri in care clientii achita doar contravaloarea cursei fara a mai adauga ceva, intrucat majoritatea soferilor ar trebui sa fie angajati in cadrul firmelor de taximetrie. Faptul ca acestia nu lucreaza in legalitate nu conduce tot la evaziune fiscala?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *