Citeste o carte!

Exista din ce in ce mai multi specialisti care au facut numerose studii pentru a dovedi ca actiunea de a citi este extrem de benefica pentru sanatatea omului. In special pentru sanatatea psihica. De ce? Ei bine, cititul stimuleaza activitatea cerebrala, astfel ca imbunatateste memoria si intarzie aparitia efectelor bolilor de ordin psihic, cum ar fi Alzheimer.

Astfel, cititul mentine creierul activ, sa nu mai amintim si de faptul ca iti poti imbogati vocabularul uimitor de mult. De asemenea, cititul starneste imaginatia, astfel ca cititorul va avea capcitatea de a simti empatie- de a se pune in pielea personajelor- stimuland astfel si personalitatea acestora.

Cititul reduce stresul

Insa, potrivit unor studii recente, se pare ca numai sase minute pe zi petrecute citind o carte, o revista sau un articol stiintific, poate determina o reducere a stresului cu aproape 68%, fata de orice alta activitate menita sa relaxeze oamenii.

Autorul studiului recent, Dr. David Lewis, de la Universitatea din Sussex, si-a realizat cercetarea pe un numar de participanti, analizandu-le nivelul de stres si ritmul cardiac in functie de o serie de activitati pe care acestia le faceau. In acest fel, omul de stiinta a putut descoperi faptul ca activitatea de a citi reprezinta cea mai buna metoda care elibereaza oamenii de stres, cititul fiind mai eficient decat muzica sau plimbarile in parc.

Muzica eficienta in reducerea stresului

O alte metoda la fel de eficienta ca si cititul este reprezentata de muzica, care ajuta la reducerea stresului cu aproape 61%. Davidd Lewis sustine ca „actiunea de a citi reprezinta cea mai buna metoda daca vrem sa ne relaxam, deoarece ne determina sa scapam de viata cotidiana si de probleme de zi cu zi, reusind, de asemenea, sa ne stimuleze imaginatia.”

De asemenea, specialistii atrag atentia asupra celor pasionati de tehnologie, sustind ca metoda mai „old-school” de a citi o carte este mai benefica. Astfel, acestia ar trebui sa inlocuiasca cartea de pe tableta cu o carte cu pagini adevarate, de hartie, pe motiv ca lumina generata de astfel de gadgeturi poate crea insomnie dar si alte probleme grave de sanatate.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.