Chromebook-urile dincolo de Cloud: Ce poti face cu ele offline

ChromeOS
ChromeOS

Realizate in conditii care necesita o conexiune activa la internet, Chromebook-urile vin cu aplicatii precum Gmail, Drive si alte  nume ce fac parte din serviciile Google. Acestea si-au creat o reputatie destul de neplacuta in lumea IT. De cele mai multe ori clientii se plangeau de faptu ca acestea nu sunt decat bucati de plastic cu un ecran in momentele in care raman fara acces la Internet.

Desi aceasta nu este o descriere destul de exacta in privinta Chromebook-urilor, este o descriere care e destul de departe de adevar. Abilitatile sistemului de operare Chrome OS au fost dezvoltate in mod continuu din momentul in care laptop-urile Google au ajungs in magazine. Acum Chromebook-urile pot sa concureze, in materie de aplicatii, chiar si cu cele mai populare activitati PC; de la trimiterea de email-uri la realizarea de spreadsheet-uri pana la vizionarea de filme, toate intr-un mediu complet offline.

Un caz concret ar fi acela al experientei Email pe care o ofera Google. Otiunile offline oferite de Chromebook-uri in materie de productivitate sunt destul de impresionante. Acestea iti ofera posbilitatea de a le organiza cum iti doresti sau chiar sa iti modifici continutul, totul fara internet. Odata ce ai acces la internet aceste schimbari vor fi imiediat inregistrate si realizate.

Problema e ca sistemul de operare Chrome OS nu iti ofera aceste optiuni offline in mod nativ, dar poti sa o descarci si sa activezi Google Gmail Offline app. Aplicatia este asemanatoare cu versiunea gmail destinata dispozitivelor mobile. Vei putea deschide aplicatia prin simpla accesare a unui nou tab intr-o fereastra noua a browserului Google Chrome.

Procesul este similar in cazul in care doresti sa folosesti sistemul Google Calendar si in cazul Google Drive.  Asadar Chrome-OS-ul iti ofera numeroase optiuni pentru a te mentine productiv chiar si in cazurile neplacute in care ramai fara conexiune la internet.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *