frumusete

Cercetatorii explica cum vedem frumusetea

Vechea zicala „Frumusetea se afla in ochii privitorului” este una din cele mai comune fraze pe care le zic prietenii sau familia atunci cand nu sunt de acord cu privire la aspectul fizic al cuiva. Cu toate acestea, opinia noastra ar putea fi influentata mai mult de experientele noastre personale, mai mult decat de standardele universale de frumusete, conform unui studiu realizat recent. Da, exista unele aspecte de frumusete care sunt considerate a fi universale. De exemplu, cei mai multi dintre noi prefera fete si corpuri simetrice, acesta fiind un indicator perfect care descrie starea de sanatate. Totusi, se pare ca nu putem ajunge la o concluzie cu cei din jurul nostru atunci cand vine vorba de frumusetea oamenilor.

„Exista persoane carora li se pare ca o femeie poate fi frumoasa, in timp ce exista altii care sustin ca nu are trasaturi ale fetei atat de frumoase. Fotomodelele de moda pot face o avere din aspectul lor, in timp ce, exista alti oameni care sunt de parere ca unele dintre acestea nu sunt chiar atat de frumoase”- sustine autorul studiului Laura Germine de la Universitatea Harvard. Deci, de ce fiecare dintre noi are preferinte diferite atunci cand vine vorba de atractivitatea fizica?

Gusturile nu se discuta

Pentru a intelege mai bine de ce oamenii nu pot sa cada de acord atunci cand vine vorba de standardele de frumusete, oamenii de stiinta au analizat preferintele faciale a mai mult de 35.000 de voluntari care au vizitat website-ul stiintific a cercetatorilor- Test My Brain. Oamenii de stiinta s-au folosit de experienta dobandita pentru a formula un test de unicitate privind preferintele faciale a unui individ. Astfel, cercetatorii au descoperit ca preferintele de atractivitate a fiecarui individ sunt influentate in functie de experienta de viata, cum ar fi mediul in care traiesc si nu gena. Mai mult, aceste experiente devin unice pentru fiecare individ in parte. De exemplu, mediile impartite de catre cei care cresc in aceeasi familie nu reprezinta un indicativ de preferinta personala. Mai degraba, experientele individuale, grupurile sociale si mass-media sunt acelea care joaca un rol important atunci cand vine vorba de a arata anumite preferinte de atractivitate.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *