Cele mai puternice halucinogene

Oamenii au inceput sa ingereze substante halucinogene inca de foarte mult timp in urma. Au fost gasite boluri unde se preparau astfel de substante halucinogene, vechi de 2500 de ani, pe insulele Lesser Antile, dar si in culturile traditionale din America si Africa, unde localnicii foloseau substante halucinogene in scopuri spirituale. Iata care sunt cele mai cunoscute substante halucinogene care dau senzatii trippy pentru minte.

Substante halucinogene populare

LSD este cunoscut sub numele de „acid”, insa numele stiintific este acidul lisergic dietilamid-25. Prima data cand a fost sintetizat, s-a intamplat in anul 1938, fiind realizat dintr-o chimicala numita ergotamina. La randul sau, aceasta substanta chimica este produsa dintr-o ciuperca care creste pe secara. LSD a fost produs initial de catre o companie farmaceutica, cunoscuta sub numele de Delsyd, dar a inceput sa aibe o reputatie proasta incepand cu anii 1950, cand CIA s-a hotarat sa analizeze efectele sale asupra controlului mintii. Subiectii de testare ai proiectului MKULTRA au demonstrat ca sunt foarte greu de controlat, astfel ca foarte multi oameni au inceput sa consume LSD doar de distractie.

Ayahuasca reprezinta un amestec halucinant realizat din infuzii amazoniene. Radacina de ayahuasca a fost utilizata pentru mult timp de catre triburile din America de Sud, fiind folosita in ritualuri de vindecare si in cele spirituale, dar asemeni oricarei substante halucinogene, ayahuasca declanseaza o serie de experiente emotionale intense. In anul 2006, scriitorul National Geographic- Kira Salak- a descris experienta sa cu ayahuasca. „Nu am sa uit niciodata cum a fost. Mizeria coplesitoare. Ceritudinea ca niciodata nu se mai termina. Nimeni care sa te ajute si nicio cale de iesire. Oriunde ma uitam era un intuneric atat de gros incat ideea de lumina parea ceva de neconceput.”

Peyote este un cactus care isi are puterea halucinanta din mescalina. Asemeni celor mai multe halucinogene, mescalina leaga serotonina de receptorii din creier, producand senzatii sporite si viziuni caleidoscopice. Grupurile native din Mexic au folosit peyote in ceremoniile lor, alaturi de alti cactusi producatori de mescalina. Peyote a facut subiectul dezbaterii unor procese, din cauza rolului sau in practicile religioase.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.