Cele mai ciudate practici medicale

Chiar de la inceputurile timpului, oamenii continua sa participe la cele mai ciudate ritualuri. O buna parte din acestea par a nu avea niciun beneficiu asupra sanatatii, dar oamenii au continuat sa le practice oricum, mergand pe credinta ca lucrurilor se vor rezolva. Nu toate ritualurile ciudate se bazeaza pe sange, cu toate ca unele practici de acest gen sunt infioratoare in ziua de azi. Iata care sunt cele mai ciudate practici si terapii care s-au dovedit a fi de-a dreptul ineficiente.

Consumul placentei

Placenta este primul organ care se formeaza dupa ce o femeie concepe. Face conexiunea intre fat si mama si ofera elementele nutrivite, oxigen si hormoni, insa, odata ce o femeie naste, placenta nu mai are niciun rol. Cei care mananca placenta sustin ca aceasta este benefica in reglarea hormonilor, alunga depresia si insomnia. Adesea, oamenii usuca placenta si o fac praf, dupa care o sigileaza in capsule. Adevarul este ca nu s-au realizat foarte multe cercetari in acest sens. Este adevarat ca placenta este plina de grasimi si proteine, insa aceste lucruri pot fi intalnite si intr-o dieta sanatoasa. Din cauza experimentelor medicale, specialistii administreaza femeilor placebo, iar acestea descriu ca se simt mai bine, doar pentru ca asa se asteapta sa se simta.

Detoxificare

Ne pare rau, dar exista foarte putine dovezi stiintifice care sa sustina ca dietele de detoxificare chiar elimina toxinele din organism. De obicei, o astfel de dieta implica un consum strict de fructe si legume crude, alaturi de foarte multa apa sau sucuri naturale. Unele diete sunt insotie de ierburi specifice sau suplimente. O multime de oameni sustin ca se simt excelent si plini de energie dupa ce au facut o cura de „detoxifiere”, iar acest lucru chiar are sens din moment ce se elimina alimentele procesate, grasimile si zaharurile. Doar prin evitarea alimentelor bogate in calorii, rezultatul poate fi acelasi. Ideea ca o dieta de detoxificare ar putea scapa oamenii de toxine este inca una libera, lipsita de dovezi stiintifice.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.