Cele mai ciudate fobii din lume

Frica reprezinta o emotie negativa care descrie o stare a omului, insa in zilele noastre oamenii au tendinta de a avea cele mai ciudate frici din lume- fobii. In mod normal, te-ai astepta ca cele mai ciudate fobii din lume sa fie descrise de frica de paianjeni- arachnophobia, de a iesit afara- agoraphobia, de inaltimi- acrophobia sau altele. Cu toate acestea, vei intalni oameni care au cele mai ciudate frici.

Fobii nemaintalnite

Optophobia- frica de a deschide ochii. Pare greu de crezut, insa clipitul- un reflex uman normal- reprezinta un motiv de frica pentru o serie de oameni. Pentru cei care sufera de o astfel de fobie, actiunea de a clipi este pur si simplu o tortura. Optophobia poate fi declansata in urma unui eveniment traumatic sau de faptul ca pacientii nu pot sa priveasca un anumit lucru care nu li se pare a fi placut.

Ergophobia- frica de munca. Cu toate ca ergophobia reprezinta o boala adevarata, exista sanse foarte mari ca seful tau sa nu te creada, asa ca va fi de parere ca acesta este doar un motiv de care te folosesti pentru a scapa de munca. Ergophobia nu se refera numai la munca sau la gasirea unui loc de munca, ci poate acoperi mai multe lucruri, cum ar fi frica de esec sau anxietate sociala.

Pentheraphobia- frica de soacra. Da, ai citit bine, exista o boala asociata neintelegerii dintre soacra si ginere/nora. Cu siguranta au existat momente in viata oricarui om care este casatorit, cand a avut un sentiment de frica fata de soarca. Astfel, pacientii care sufera da pentheraphobia vor face absolut orice pentru a impiedica intalnirea cu mama soacra. Lasand gluma la o parte, aceasta chiar este o boala adevarata si, de obicei, are legatura cu o serie de evenimente traumatizante, ceea ce probabil o face sa fie una din cele mai triste fobii din lume.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.