Studiourile Universal

Ce trebuie sa vezi neaparat in America

Parcul National Petrefied Forest

Parcul National Petrified Forest (“Padurea pietrificata”) este un parc national american aflat pe teritoriul indienilor Navajo si Apasi. Numit dupa depozitul vast de lemn pietrificat, parcul acopera 380 km2 si a fost declarat monument national in 1906, iar in 1962 parc national. Aproximativ 600.000 oameni viziteaza parcul anual si participa in diferite activitati de explorare pentru turisti. Parcul este cunoscut pentru fosilele sale, in special copaci cazuti in timpul Triasicului Tarziu, acum 225 milioane de ani. Alte fosile care pot fi gasite in parc includ ferigi, cicade, crocodiliani uriasi ca phytosaurul, amfibieni de marimi mari si printre primii dinozauri. Flora actuala include peste 400 de plante, dominante fiind ierburile. Fauna include animale mai mari ca antilocapra, coiotul si rasul, iar dintre cele mai mici: soareci, soparle, serpi si sapte specii de amfibieni. De asemenea, sunt gasite peste 200 specii de pasari, cea mai mare parte fiind migratoare.

Studiourile Universal Hollywood

Studiourile Universal Hollywood sunt un studio de film si parc de distractii tematic aflate in Los Angeles, California, SUA. Este unul din cele mai vechi si mai cunoscute studiouri de film americane care inca mai sunt functionale. Studioul a oferit posibilitatea de a face un tur al lor inca de la inceput, de pe vremea filmelor mute. In prezent, persoane costumate in vedete si personaje asupra carora studioul are drepturi de autor pot fi vazute in parc: Marilyn Monroe, Dracula, monstrul lui Frankenstein, Lucy Ricardo (din serialul “I Love Lucy”), gasca lui Scooby-Doo, familia Simpson, Zorro si Ciocanitoarea Woody (care este si mascota parcului). In 2009, a inregistrat 5.9 milioane vizitatori, al 8-lea cel mai vizitat parc de distractii in SUA.

Broadway

Broadway este un nume generic ce denumeste cele 40 de teatre profesioniste cu peste 500 de locuri localizate in Manhattan, New York. Este cea mai cunoscuta zona din lume dedicata teatrului, alaturi de West End din Londra.  Teatrul inca reprezinta o atratie majora pentru multi: in 2010, spectacolele de aici au vandut bilete in valoare de aproximativ 1.037 miliarde dolari americani; in 2009, fusesera incasati 1.004 miliarde dolari. Aici au fost jucate piese celebre ca: “Fantoma de la Opera”, “Cats”*, “Mizerabilii”*, “Chicago”, “Regele leu”, “Evita”, “Mamma Mia!”, “Frumoasa si bestia”*, “Iisus Hristos, superstar”si “Un tramvai numit dorinta”.

* – nu se mai joaca momentan

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *