Ce trebuie sa stii despre cafea

Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi de dimineata. Foarte rar vom intalni persoane care nu consuma cafea sau care o inlocuiesc cu ceai. Consumul de cafea este foarte bun si chiar indicat impotriva anumitor boli.  In cazul in care consumati cafeaua in mod exagerat aceasta va poate afecta stilul de viata. Din acest motiv este important sa consumati in mod regulat si o cantitate precisa.

Exista multe domenii in care cafeaua este chiar recomandata insa si cazuri in care este nerecomandata. Ma refer la anumite probleme de sanatate cand cafeaua poate fi un adevarat dusman. Iata care sunt cazurile in care este recomandat sa consumam cafea:

Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozavadescoperire dintre toate. In ultimele luni, prima pagina a ziarelor de medicina din intreaga lume a fost tinuta de o stire senzationala: dupa ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat ca, in comparatie cu cei care nu consumacafea, bautorii de cafea sunt mult mai putin expusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip 2.

Probabil ca nu o data ti-a trecut prin cap sa te lasi de acest „viciu” care iti creste tensiunea arteriala, favorizeaza aparitia celulitei si, pe deasupra, iti mai si ingalbeneste dintii, asa cum ni s-a spus.
Ei bine, se pare ca pe langa aceste inconveniente cfaeaua ne ofera si multime de avantaje.

In plus, nimic nu poate fi mai placut decat sa te trezesti si sa servesti o ceasca de cafea calda, relaxandu-te si planificandu-ti treaba pe care o ai de facut in ziua respectiva.

Related Posts

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.