Ce s-ar fi intamplat daca dinozaurii nu dispareau?

Dinozaurii reprezinta unul din cele mai fascinante subiecte pentru oameni inca de acum mii de ani, existand o serie intreaga de carti si filme care descriu scenariul unei lumi cu dinozauri. Cu toate acestea, te-ai gandit vreodata cum ar fi viata daca dinozaurii nu ar fi disparut si ar fi reusit sa isi duca existenta pana in zilele noastre? Se pare ca, acestia nici macar nu ar arata ca dinozaurii din trecut- pe care ni i-am imaginat deja. De fapt, acestia ar fi mult mai asemanator cu oamenii: un studiu realizat recent sustine ca daca dinozaurii ar fi reusit sa traiasca pana in prezent, acestia ar fi evoluat intr-o specie de ”dinozauri humanoizi”.

Dinozauri asemanatori oamenilor

Potrivit cercetarilor realizate de catre paleontologul Dale Russell, cel care a si descoperit dinozaurul Troodon- sau cum mai este cunoscut- Stenonychosaurus, acesta sustine ca dinozaurii erau pe cale de a deveni fiinte intelectuale. Acesti ”dinozauri humanoizi” ar fi beneficiat de o asemanare izbitor de mare cu oamenii. Astfel Troodon ar fi posedat o serie de caracteristici care fac aluzie la evolutia speciei umane, cum ar fi degete opozabile si viziune binoculara. De asemenea, paleontologul mai este de parere ca acestia ar fi devenit animale sociale, iar aceasta teorie a da nastere convingerii ca dinozaurii se aflau intr-un proces de evolutie intr-o forma de viata inteligenta.

In timpul unui experiment de-al sau, Russell a descoperit ca, creierul lui Troodon avea o dimensiune extrem de mare in comparatie cu lungimea corpului sau, precum si mai mare decat a celorlalte specii de dinozauri. In urma analizei acestui lucru, paleontologul a ajuns la concluzia ca urmasii dinozaurilor ar fi avut acelasi volum de creier ca si oamenii din ziua de azi.

Dezvoltarea creierul ar fi inseamnat si o schimbare in aspectul fizic al dinozaurilor, astfel ca acestia ar fi adoptat o imagine mai apropiata de cea a oamenilor. Paleontologul este de parere ca dinozaurii moderni ar fi fost capabili sa stea in picioare in timp ce inca mai mosteneau caracteristici reptiliene, cum ar fi pielea cu solzi si organe genitale externe.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *