Ce nu stiai despre tigri

White Tiger
White Tiger

Tigrii sunt considerate a fi animalele preferate a mai bine de 50 000 de persoane din 73 de tari din jurul lumii. Acest lucru a iesit la inveala intr-un studiu realizat de cei de la Animal Planet. Numarul tigrilor insa, a scazut dramatic. Desi acestia sunt foarte placuti de multe persoane, multe dintre acestia nu stiu foarte multe despre aceste animale fascinante. Cuvantul „Tigru” provine de la termenul grecesc „tigris” care la randul sau are origin persiene. Cuvant ce in traducere libera ar insemna „sageti”. Acest lucru se refera la faptul ca aceste animale se misca deosebit de repede. Tigrii pot alerga pentru distante mici la viteze de de 60 de km/h.

Tigrii sunt recunoscuti pentru faptul ca sunt animale de temut cu o personalitate puternica. Totusi, numarul acestora este in scadare si in ziua de astazi, chiar daca sunt o specie protejata de lege. In trecut aceste animale magnifice erau deseori vanate pentru balana lor sau in alte scopuri. O alta cauza ce a dus la diminuarea numarului de tigri este ca habitatul acestora a fost distrus si au ramas fara prada. Multi dintre acestia ramanand fara mancare.

Poate ca stiai sau nu dar tigrii sunt printre singurele feline care adora apa. Cand sunt mici acestia obisnuiesc sa se joace foarte mult in apa. Acestia iubesc sa isi petreaca timpul in apa. Tigrii pot innota pe distante de 6 sau 7 kilometri o singura data si poti innota pana la 29 de kilometri intr-o singura zi.

Tigrii albi nu sunt o subspecie sau o specie speciala a acestui animal, ci doar o varianta cu un pigment mai rar. Un al lucru pentru care acesti tigri sunt foarte cunosctuti si placuti este datorita ochilor albastri.

Este deseori crezut ca tigrii ataca oamenii. In realitate acestia nu au oamenii pe meniu. Oamenii sunt atacati de aceste animale doar daca ii deranjeaza sau ii surpind cu prezenta lor.

Related Posts

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *