Ce fac oamenii sanatosi

Daca vom intreba oamenii, cei mai multi dintre ei vor spune ca nu isi doresc nimic altceva decat sa fie sanatosi. Ei bine, sanatatea este deja un tel a celor mai multe persoane pentru ca oamenii au inceput sa realizeze ca nu putem sa facem nimic si ca nu avem niciun rezultat daca nu suntem sanatosi. Asadar, trebuie sa avem grija de sanatate daca ne dorim sa fim cat mai fericiti.

Exista anumiti factori care influenteaza starea de sanatate a oamenilor. Ei bine, aceste lucruri trebuie sa fie facute cu strictete atat cat ne cere organismul:

In primul rand, activitatea fizica este foarte importanta. Ne-am obisnuit sa fim sedentari, sa nu facem miscare deoarece ni se pare mult mai comod si mai usor sa nu facem nimic. Unora le place miscarea. Fie ca aleg sa mearga la sala ori pur si simplu se plimba seara cateva statii cand vin spre casa de la serviciu, miscarea intotdeauna aduce beneficii, indiferent de tipul miscarii. Sportul reduce riscul de boli cardiovasculare, scade colesterolul, reduce efectele stresului, creste metabolismul, intretine imunitatea etc.

Oamenii care obisnuiesc sa doarma 7-8 ore pe noapte sunt mult mai sanatosi decat cei care au un somn haotic sau insuficient. Afectati sunt si cei care au program de munca in timpul noptii, pentru ca cel mai bun somn este cel intre orele 22:00 si 6-7 dimineata. Este considerat a fi cel mai bun somn intre orele precizate fiindca anumite glande au bioritmul in aceste ore, glande care sporesc regenerarea organismului, refacerea imunitatii, cresc potentialul de lupta impotriva bolilor, mentin tineretea si protejeaza creierul.

Este si ea foarte importanta. Orice persoana trebuie sa se odihneasca si sa ii ofere organismului orele de odihna de care are nevoie. Din acest motiv, trebuie sa facem astfel incat sa ne odihnim cat mai mult.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *