mesaj-iisus

Cat empatic este Iisus?

Iisus nu ar fi putut fi pastorul unei biserici evanghelice si nici un episcop conservator romano- catolic. Evaghelicii si romano-catolicii conservatori sustin ca adevarul este al lor, incercand sa scoata in evidenta diferentele „adevarului” dar si esecurile altor oameni. Prin contrast, Iisus a pornit o bomba de empatie care scoate in evidenta diferenta dintre oameni.

Bomba empatica a lui Iisus explodeaza de fiecare data cand un adept evanghlic isi pune dragostea inainte de ceea ce „spune Biblia”. Ei bine, acest lucru are efect si atunci cand Papa Francisc pune omul inainte de dogma; de exemplu, un cuplu de gay este binevenit in biserica, din punctul sau de vedere. Se pare ca bomba empatica a lui Iisus explodeaza de fiecare data cand un ateist il urmeaza pe Iisus mai bine decat o face orice alt crestin.

Deci, cine il urmeaza pe Iisus?

Confruntandu-ne cu cultul Bibliei care poarta numele de evanghelism, avem o singura alegere: sa il urmam pe Iisus sau un cult al Cartii. Daca Iisus este Dumnezeu- asa cum sustin evanghelicii si romano- catolicii, atunci alegerea este clara. Trebuie sa citim Cartea- inclusiv Vechiul Testament- asa cum a facut-o si el. Cu siguranta, Iisus nu ar fi iubit Biblia zilelor noastre. Confruntandu-ne cu episcopii care apara dogma dar si traditiile crestine impotriva Papei Francisc, se pare ca avem de ales: ori il urmam pe Iisus, ori protejam institutiile.

De fiecare data cand Iisus este mentionat, acesta devine echivalentul traditiei bisericesti, insa el spune in felul urmator: „Scripturile spun asa, dar eu spun…” Iisus a dorit sa submineze scripturile si traditia religioasa in favoarea empatiei. De fiecare data cand Iisus submina scripturile (evreiesc- „traditia bisericii”) o facea pentru a scoate in evidenta dragostea intre semeni. De fiecare daca cand un evanghelist devine un ateu in favoarea empatiei, atunci este mai aproape de Iisus. De fiecare data cand Papa Francisc ii sustine pe cei alungati de biserica, este mai aproape de Iisus. Insa, de fiecare data cand romano- catolicii incearca sa se impotriveasca Papei- care accepta homosexualitatea, avorturile, etc.- acestia devin oameni de partea celor care l-au ucis pe Iisus.

Cu toate ca adeptii evanghelismului si romano- catolicii au menirea de a imprastia cuvantul lui Dumnezeu, acestia uita care este cel mai important mesaj al lui Iisus: de a ne iubi intre noi, indiferent de credinta dupa care ne ghidam in viata.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *