Care trebuie sa fie reactia ta cand copilul tau inghite o substanta toxica

Cand apare in viata noastra copilul este cea mai importanta persoana. Ne dorim sa facem tot posibilul pentru a-l proteja, pentru a avea grija de el si pentru a-i oferi tot ceea ce este mai bun. Se intampla totusi de cele mai multe ori sa nu realizam ca micutii sunt in pericol si sa ii expunem unor pericole.

Copii sunt vulnerabili si de cele mai multe ori nu inteleg faptul ca nu trebuie sa nu faca diferite lucruri pentru ca se expun pericolelor. Din acest motiv trebuie sa fim cu ochii in patru de fiecare data si sa tinem sub observatie orice miscare a lor.

Ce faci in momentul in care tocmai observi ca micutul tau a lua o inghititura de detergent de vase sau o alta substanta toxica? Ei bine, daca te intrebi acest lucru trebuie sa faci astfel incat sa iei cele mai bune masuri si sa te mentii sub control pentru ca prima senzatie va fi de panica.

Daca ti s-a intamplat acest lucru cu copilul trebuie in primul rand sa ai grija si sa indepartezi substanta otravitoare de langa bebelus. Apoi, trebuie sa incerci sa ii iei copilului ce i-a mai ramas in gurita din substanta in cazul in care i-a mai ramas ceva. Pune substanta respectiva intr-un recipient deoarece medicii vor reusi astfel sa identifice mult mai usor cauza si efectul pe care il are substanta respectiva.

Daca vezi ca situatia este destul de grava iar copilul are diferite dificultati in respiratie, dureri in zona gatului, convulsii, pierderea cunostintei, arsuri pe buze sau somnolenta extrema este cazul sa suni la 112 pentru ca substanta este destul de periculoasa.

Ai grija sa nu ii dai ceva copilului care sa ii induca starea de varsatura. Astfel, vei reusi sa previi alte pericole.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *