studiu-calorii

Care sunt statele unde se consuma cele mai multe calorii?

Abuzul de substante, dependenta de tratamente si fata de mancare, sunt lucruri care au facut ca medicii din intreaga lume sa afle raspunsul la aceasta intrebare, folosind datele de la Organisation for Economic Co-operation and Development, analizand aportul caloric in fiecare tara din lume.

Astfel, studiul a analizat consumul de calorii pe cap de locuitor, din anii 2004 pana in 2013. Iar, in timp ce ai putea presupune ca cetatenii din Statele Unite consuma cele mai multe calorii din lume, se pare ca pe primul loc se afla Austria, care a ajuns in varful listei cu o medie de 3.769 calorii consumate pe zi. In timp ce unele state au ramas neutre pe aceasta scara, zone semnificative din America de Nord si anumite state din Europa au depasit media consumului de calorii.

De asemenea, oamenii de stiinta au mai descoperit care sunt tarile unde se cheltuie o buna parte din venit pe produse alimentare cu calorii foarte mari, in general peste 3500 calorii de persoana. In Statele Unite, unde 33,3% dintre barbati si 35,8% dintre femei sunt considerati a fi obezi, unul din patru produse destinate consumului uman, si care au o capacitate calorica ridicata, ajung, in cele din urma, deseuri.

Pe de alta parte, rezidentii din India consuma o cantitate de calorii necesara- aproape 2500 pe zi. Tarile in care costurile pe produse alimentare alcatuiesc o buna parte din bugetul lunar, sunt mai susceptibile de a avea rate ridicate de obezitate.

Restaurantele fast-food responsabile

De asemenea, oamenii de stiinta au mai analizat modul in care aportul caloric zilnic a crescut din anii 1961 pana in 2011. In unele locuri, oamenii au ajuns sa consume cu aproape 500-600 mai multe calorii in 2001, fata de 1961. Potrivit acestui studiu, un motiv care se afla la baza cresterii dramatice a consumului de calorii pe zi consta in extinderea lanturilor de restaurante de tip fast food- care atrag din ce in ce mai multi oameni- din moment ce au un pret scazut. Datele analizate au demonstrat ca restaurantele fast food participa la cresterea cu aproape 66% din aportul zilnic recomandat catre un adult.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *