calorii

Care exercitii ard cele mai multe calorii

In timp ce unele exercitii se focalizeaza pe intarirea muschilor si cresterea masei musculare, altele sunt foarte folositoare in procesul de ardere a caloriilor. Cunoasterea diferentelor dintre ele este cruciala in momentul in care se planifica un antrenament, in functie de obiectivele propuse.

Datorita numarului mare de posibilitati, persoanele se intreaba adesea ce tipuri de exercitii ar trebui sa aleaga in cazul in care vor sa scape de cateva kilograme in plus. Ridicarea de greutati la sala si cresterea masei musculare dau si ele rezultate, insa pentru cei ce au ca obiectiv scaderea in greutate alte exercitii se dovedesc a fi mult mai eficiente. In principiu, antrenamentul care va arde cele mai multe calorii este cel ce implica multa activitate fizica. Pentru a se arde caloriile este necesara o cantitate mare de energie, iar ridicarea greutatilor nu este prea eficienta in acest caz particular.

Aici intervin exercitiile cardio. Exista multe tipuri pe care le poti aborda, fiecare cu avantaje asupra diferitelor grupe de muschi. Ceea ce au in comun este faptul ca toate sunt optiuni bune pentru arderea caloriilor si implicit scaderea in greutate. Astfel o persoana care vrea sa slabeasca poate sa alerge, sa mearga pe bicicleta, sa inoate, sa se plimbe, sa faca exercitii aerobice sau sa practice un sport de orice fel. Toate acestea nu sunt doar benefice pentru corp, ci pot fi si distractive. Exista grupe musculare care sunt mai antrenate in urma acestor exercitii, insa cel ce le practica va putea evada o perioada din rigorile rutinei zilnice. Dintre toate cele mentionate pare sa castige inotul, pentru ca antreneaza aproape toti muschii corpului. De aceea apare o senzatie de foame dupa inot, corpul consumand multa energie in urma acestui exercitiu. Exercitiile de aerobic sunt de asemenea benefice in acest sens, ajuta si la arderea caloriilor si antreneaza, la fel, majoritatea grupelor de muschi.

Multi fac greseala de a ignora importanta exercitiilor cardio, mergand la sala doar pentru a se face pachete de muschi. Aparatele pe care le puteti gasi la o sala va pot lucra toti muschii, nu ar fi insa mai amuzant sa fiti in aer liber si sa practicati un sport impreuna cu prietenii? Oricare ar fi alegerea si obiectivul, antrenamentele trebuiesc planificate cu atentie, si tipurile de exercitii si beneficiile lor trebuiesc cunoscute si ele bine, pentru ca rezultatele dorite sa isi faca aparitia.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.