seki.ro

Care este unghiera potrivită pentru tine?

Pare un lucru simplu să îți alegi o unghieră. Intri într-un magazin, te uiți pe raftul cu instrumente de îngrijire a unghiilor, alegi una oarecare – eventual cu prețul cel mai mic – și după ești mulțumit cu alegerea făcută. În general, e important să oferi mai multă atenție când achiziționezi o unghiera otel inoxidabil.

Dacă ești indiferent față de cum arată unghiera, trebuie totuși să ții cont de câteva detalii care fac ca instrumentul ales de tine să funcționeze și să îți ofere cel mai bun rezultat. Trebuie să te asiguri că prezintă tensiunea și rigiditatea corespunzătoare. Asta înseamnă că atunci când vrei să o folosești nu trebuie să apeși mult prea tare pentru a tăia unghia. În felul acesta, dacă e prea multă rezistență, îți va fi greu să o folosești, iar lamele se pot uza.

Uită-te să vezi dacă lamele se apropie complet când închizi unghiera total. Nu ar trebui să fie niciun gol între lame. Dacă totuși există un gol, atunci trebuie să știi că acea unghieră nu va tăia complet și chiar poate crăpa sau rupe unghia. De altfel, trebuie să ai grijă ca lamele să nu se suprapună, să nu existe o „mușcătură” greșită. Acestea trebuie să se alinieze perfect, margine în margine.

Dacă vrei ca unghiera aleasă să fie și practică, dar să și arate într-un anumit fel, continuă să citești. Până acum, există trei tipuri de unghiere și te invit să le descoperi în rândurile de mai jos.

  • În stil francez

Acestea sunt compacte și forma lor este aplatizată. Pot fi foarte elegante, dacă exemplarul tău face parte dintr-o serie produsă de o firmă cunoscută de unghiere. Sunt perfecte de transportat în torpedou sau în portofel și pot fi obiecte de colecție pentru cei interesați de dispozitive de mici dimensiuni.

  • Unghiere standard

Acestea sunt cele mai uzuale. Ele au o structură aproape de neînvins, fiind asamblate cu un pivot foarte rezistent. De altfel, ele sunt ergonomice – au fost proiectate pentru a fi ușor de folosit și confortabil de ținut în mână. Plus, unghiera este specifică pentru mână sau picior în funcție de forma pe care o au capetele. O unghiera dreapta va fi mereu indicata pentru unghiile degetelor de la picioare, în timp ce una curbă pentru cele de la mâini. E indicat să nu folosești unghiera curbă pentru a tăia unghiile de la picioare. Acest lucru poate provoca unghii încarnate.

  • Unghieră cu Ring Lock

Acesta este un nou design de unghieră, mult mai simplu și ușor de utilizat. Pentru proiectarea  ei, specialiștii s-au folosit de cele mai noi tehnologii în ceea ce privește materialele folosite. Articulația acestei unghiere este specială și diferită de tot ce am văzut până acum. Este acoperită în teflon și reprezintă baza mânerelor. În felul acesta nu trebuie să te chinui să aliniezi mânerul de corpul unghierei – ca în cazul unghierei standard – pentru că ele sunt unul și același lucru.

Din punct de vedere estetic, nu mai sunt compacte, ci mai mult organice. Modul în care arată și funcționează e diferit de unghierele cu care suntem obișnuiți.

Mai presus de toate aceste tipuri de unghiere, e important ca mereu să o alegi pe cea care funcționează corect și e potrivită nevoilor tale, indiferent de cum arată. Pentru mai multe detalii legate de unghiere, poți să accesezi site-ul seki.ro.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *