seminte de dovleac

Beneficiile semintelor de dovleac

Desi apelam la medicamente imediat cum avem o problema de sanatate, uneori ne putem trata si folosind medicina naturista. De exemplu, semintele de dovleac sunt folosite pentru tulburarile gastrice, in cazul febrei, parazitilor intestinali si problemelor urinare. Acestea sunt folosite din vremuri stravechi, populatiile amerindiene macinandu-le, faina rezultata amestecand-o cu lapte si consumand-o pentru a elimina viermii intestinali.

Semintele de dovleac sunt bogate in vitamenele A, E si complexul B, continand multe minerale, proteine, acizi grasi esentiali si carbohidrati. Datorita acizilor grasi Omega-3, acestea pot preveni bolile de inima deoarece reduc nivelul de colesterol, avand un efect benefic asupra circulatiei sanvgine si impiedica formarea placilor care duc la aparitia aterosclerozei. De asemenea, pot proveni formarea calculilor renali si trata simptomele vezizii hiperactive si problemele de prostata. Datorita continutului ridicat de fier, acestea combat anemia, iar zincul este important pentru prevenirea osteoporozei.

Poate o problema cu care ne confruntam foarte multi dintre noi este cea a somnului. Ei bine, semnintele de dovleac ne ajuta si aici: acestea au efect sedativ. Pentru a resimti efectele, insa, trebuie sa urmam o cura de doua saptamani.

Ce ziceti? Le incercati?

Related Posts

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *