RCA

Asigurarea RCA

Ce este asigurarea RCA?

O asigurare de tip RCA reprezinta un document prin care se asigura ca persoanele prejudiciate in urma unui accident auto care a avut loc din cauza unui conducator de autoturism asigurat vor primi despagubiri pentru daunele suferite, fie el materiale sau fizica (inclusiv decesul). Evident, persoana care a produs accidentul nu va putea beneficia de despagubiri pentru masina sa pe baza aceleiasi polite de asigurare RCA. Daca doreste sa aiba parte de despagubiri in cazul ca produce el accidentul, va trebui sa incheie o asigurare facultativa de avarii si furt de tip CASCO. Deci, o asigurare de tip RCA este foarte importanta, de aceea este si obligatorie, chiar daca proprietarul de autovehicul are incheiata deja o asigurare de tip CASCO.

De ce este obligatorie?

Absolut toti detinatorii de autovehicul, fie ca vorbim de persoane fizice sau persoane juridice, trebuie sa incheie in mod obligatoriu o astfel de asigurare si, evident, sa achite prima de asigurare cuvenita. Scopul unui astfel de asigurari este ca persoana pagubita sa primeasca sigur si corect banii pentru despagubiri in cazul unor daune; nu se tine cont de situatia financiara a persoanei care a realizat paguba. De aceea, o asigurare de raspundere civila auto este in interesul ambelor parti implicate, atat a tertului care a fost pagubit, cat si a celui care a realizat accidentul.

Cum se incheie o asigurare de tip RCA?

In cazul in care achizitionati un autovehicul nou, puteti incheia chiar la vanzator, in momentul cumpararii, o asigurare RCA. Este chiar recomandat sa inchei contractul cu reprezentantul asiguratorului autorizat de acolo, deoarece asigurarea intra in vigoare simultan cu momentul in care intra in vigoare autorizatia provizorie de circulatie sau inmatricularii ori inregistrarii autovehicului, ceea ce inseamna ca sunteti asigurati chiar de la primul drum pe care il faceti, la care aveti cele mai multe emotii, evident.

Daca nu incheiati atunci, oricum nu aveti, oficial, prea mult timp liber la dispozitie pentru a face asta, deoarece asigurarea RCA este obligatorie. Puteti sa intrebati prietenii daca stiu de un RCA ieftin pentru a va asigura ca-l gasiti pe cel mai potrivit.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *