vanzari-apple

Apple a inregistrat vanzari foarte mari in 2015

Apple a reusit sa vanda mai multe ceasuri inteligente decat s-ar fi asteptat vreodata. In primele saptamani de dupa lansarea oficiala a Apple Watch, analistii economici au raportat ca Apple a vandut aproape trei milioane de Apple Watch in numai trei luni, in Statele Unite. In timp ce acest lucru reprezinta un numar impresionant pentru un accesoriu, totusi, pune Apple Watch in topul celor mai populare smartwatch-uri de pe piata tech. Poate ca analistii se inseala, insa Apple sustine ca acest gadget este responsabil de cresterea impresionanta a veniturilor firmei: 1,7 miliarde de dolari. Aceasta valoare este mult mai mare decat cea inregistrata de trei milioane de unitati, insa Apple nu va declara public cifra de venit exacta, si nici numarul de dispozitive vandute.

Cu toate ca giantul de la Cupertino nu doreste sa publice valoarea reala, venitul lor anual arata ca Apple Watch reprezinta o afacere buna. Exista un raport care indica faptul ca lansarea Apple Watch a avut un impact imens in vanzarea de iPod-uri, insa vanzarile pentru ceasul inteligent sunt de trei ori mai mari decat cele inregistrate la iPod.

Apple Watch Sport

Cea mai populara versiune a Apple Watch este cea Sport, insa trebuie sa avem in vedere ca foarte multi oameni care cumpara aceasta editie de Apple Watch ar contribui si la suma totala a veniturilor provenite din vanzarea de ceasuri. Potrivit analistilor, Apple a vandut peste cinci milioane de astfel de editii de ceasuri. Nu mai are sens sa spunem ca prima generatie de accesorii a companiei a reusit sa genereze miliarde de dolari in numai cinci luni de la lansare.

Intr-un alt raport oficial, se spune ca Apple Watch reprezinta una din principalele resurse generatoare de venit, insa Apple isi datoreaza majoritatea veniturilor din vanzarile de iPhone. Compania a doborat recordul in anul 2014 si reuseste sa faca acest lucru si in acest an cu iPhone 6, analistii sustinand ca Apple a avut un profit de aproape 75 miliarde de dolari numai in anul 2015. Apropo, poate nu stiai, insa platesti cu 11% mai mult pentru un iPhone fata de anul trecut.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.