Apa in exces

De-a lungul timpului am tot auzit cum ca este important sa ne hidratam daca vrem sa avem un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si daca vrem sa ne dezvoltam sanatos. Este adevarat ca nici nu putem trai fara apa si ca este important sa stiti ca pana si apa trebuie sa fie consumata intr-o oarecare masura.

Daca bem mult prea multa apa ne p[utem expune anumitor riscuri care ne pot afecta destul de mult viata. Chiar daca noi stim ca este esential sa bem cat  mai multa apa trebuie sa stiti ca lucrurile nu sunt chiar asa.

Consumul exagerat de apa sau hiponatremia apare atunci cand cineva bea mai multa apa decat pot rinichii procesa. De multe ori oamenii nu-si dau seama ca au consumat mai multe lichide decat avea nevoie intrucat simptomenele deshidratarii seamana teribil cu cele ale hiponatremiei: oboseala, dureri de cap, ameteala.

Suprahidratarea de doar 2% din masa fluidelor corporale poate cauza hiponatremie severa, adica diminuarea nivelului de sodiu din sange ca urmarea a cresterii cantitatii de apa din compozitia acestuia.

De asemenea, anumite afectiuni pot creste riscul de hiponatremie. Diabetul, unele probleme ale inimii si ale rinichilor pot cauza o sete excesiva.

Iata cateva sfaturi de care trebuie tii cont daca vrei  sa nu ai probleme legate de suprahidtratare:

1 litru de apa pe ora

Nimic nu poate fi mai gresit decat acest lucru. In nici un caz nu trebuie sa consumi mai mult de 1 litru de apa pe ora pentru ca foarte multi dintre oameni au nevoie de mult mai putina apa decat atat si de regula trebuie sa consumati atat cat organismul va cere.

Sport de anduranta

In acest caz trebuie sa ai grija sa te cataresti foarte bine inainte si dupa antrenament. Vor exista diferente destul de substantiale intre apa pe care o aveai inainte de antrenament in organism si cea pe care ai pierdut-o in urma antrenamentului.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *