antioxidanti

Antioxidantii protejeaza tumorile canceroase

Un nou studiu realizat recent, a descoperit ca antioxidantii dubleaza rata de dezvoltare a melanomului la soareci. Rezultatele consolideaza cercetarile anterioare care sustin ca antioxidantii grabesc progresul cancerului pulmonar. Potrivit profesorului Martin Bergo, oamenii care sufera de cancer sau cei care sunt predispusi in fata unui risc crescut de dezvoltare a acestei boli, ar trebui sa evite suplimentele nutritive care contin antioxidanti.

Cercetatorii de la Universitatea din Gothenburg, au demonstrat in luna ianuarie a anului 2014 ca antioxidantii agraveaza progresia cancerului de plaman. Soarecii care au primit tratament cu antioxidanti au dezvoltat tumori mult mai agresive, iar experimentele pe plamanii cu cancer au confirmat aceste rezultate. Avand in vedere aceste dovezi, comunitatea stiintifica presupune ca antioxidantii nu ofera niciun fel de protectie in dezvoltarea acestei boli. Gasiti in o multime de suplimente nutritive, antoxidantii sunt cunoscuti ca fiind un mijloc de prevenire a cancerului, dar cu toate acestea, oamenii de stiinta au dovedid ca acest lucru este complet fals.

Confirmarea rezultatelor

Experimentele realizate pe culturile de celule de la pacientii cu melanom malign au confirmat ca antioxidantii promoveaza progresia cancerului in cel putin doua moduri diferite. Concluzia generala, care s-a tras in urma a mai multor studii, sustine ca antioxidantii pot proteja celulele sanatoase de cele canceroase dar, de asemenea, acestia pot proteja o tumora dupa ce aceasta s-a dezvoltat.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca ar trebui sa evitam suplimentele nutritive care contin antioxidanti, deoarece putem grabi, neintentionat, progresia unei tumori mici sau a unei leziuni maligne- care este imposibil de detectat si care nu are niciun efect negativ asupra sanatatii. Ei bine, odata ce se administreaza antioxidanti, tumoarea incepe sa creasca, insemnand ca va deveni o problema reala asupra vietii pacientilor. „Cercetarile noastre din prezent sugereaza ca, pacientii care au fost diagnosticati cu cancer ar trebui sa evite astfel de suplimente bogate in nutrienti.”

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.