Angajati neimplicati

Angajati implicati versus angajati neimplicati

Conform unui studiu facut de Gallup Consulting, media implicarii angajatilor este de aproximativ 2 angajati implicati la un angajat activ dezimplicat.

Un alt studiu condus de cei de la SHRM Research Quarterly a identificat cateva posibilitati de marire a ratei de implicare a angajatilor la nivelul organizatiei. In primul rand, se recomanda concentrarea eforturilor angajatilor in directia acelor departamente din organizatie care necesita un efort foarte inalt din partea fortei de munca. In al doilea rand, trebuie ca departamentul H.R sa identifice problemele din organizatie care ar putea afecta gradul de implicare al angajatilor. Nu in ultimul rand, trebuie sa nu se ignore cultura organizationala. Organizatiile trebuie sa aiba grija ca fiecare angajat sa se poata identifica cu valorile ei.

O alta teorie care explica de ce unii angajati sunt mai implicati decat altii este teoria celor Ten C’s. Pe scurt, cei 10 C sunt: conectivitate, cariera, feedback (congratulate), claritate, contributie, control, conducere, stima (confidence), credibilitate si colaborare. Practic, aceasta teorie arata ca implicarea angajatilor este un proces de 360 de grade. Implicarea angajatilor nu tine doar de ei, ci este nevoie si ca managerul sa fie implicat cat si celelalte parti ale organizatiei. Cele 10 C-uri nu se axeaza pe angajati in mod exclusiv, ci implica si celelalte parti ale organizatiei. Pentru ca organizatia sa aiba angajati implicati, trebuie sa se tina cont de necesitatile lor, dar trebuie sa se aiba in vedere si ca managerul sa fie constient de ele si sa dispuna de resursele necesare pentru a le satisface. Managerul trebuie sa fie dispus sa asculte si sa fie deschis fata de propunerile angajatilor sai, cat si sa fie capabil sa dea feedback si sa laude angajatul cand este cazul.

Angajatii implicati sunt acei angajati care sunt devotati muncii lor, respecta programul de munca, sunt dispusi sa faca ore suplimentare, respecta deadline-urile si munca lor este considerata a fi facuta conform standardelor impuse de manager.

In ceea ce priveste definirea conceptului ”angajat activ dezimplicat” putem spune ca sunt acei angajati care, in comparatie cu angajatii implicati, nu respecta deadline-urile, intarzie la serviciu si parasesc locul de munca mai devreme de terminarea programului, refuza sa ramana peste program si in genere, lucreaza superficial.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.