AMD FX 9590 vine cu racire pe apa

FX-9590
FX-9590

Daca esti un gamer sau un profesionist ce activeaza in domeniul editarii video si foto, esti constient de faptul ca ai nevoie de un PC suficient de puternic pentru a te ajuta in munca / joaca ta. Indiferent daca alegi o platforma bazata pe un procesor Intel sau AMD, stii ca solutia de racire cu care vin aceasta din fabrica nu este suficienta pentru orele lungi de stres la care va fi supus procesorul.

Sistemele de racire standard cu care vin insotite procesoarele din fabrica sunt de cele mai multe ori suficiente pentru a mentine o temperatura de functionare constanta. Acestea nu vor suporta fortarea procesoarelor sau overclock-ul acestora fara a ceda sau fara sa ai pagube materiale in PC.

Cei de la AMD se pare ca sunt constienti de aceasta problema si au decis sa echipeze procesorul lor FX 9590 cu un sistem de racire pe apa ca standard. Acest cip a fost lansat anul trecut in luna iunie si venea cu un sistem de racire pe aer. Sistem care nu permitea impingerea procesorului la frecvente mai ridicate decat cele standard.

Racirea pe apa este o solutie de racire pe care acest procesor avea nevoie cu desavarsire.  Procesorul are o un TDP (Thermal Power Design) de  219 W si 8 nuclee. Nuclee ce ruleaza la o frecventa de 4.7 GHz in mod normal si urca pana la 5 GHz in modul Turbo. Daca e sa facem o comparatie, procesorul Intel Core i7 4770K are un TDP de doar 84W. Totusi acesta functioneaza la 3.5 GHz standard, urca pana la 4 GHz in modul Turbo si are doar 4 nuclee integrate in procesor.

Asadar decizia de a alege un sistem de racire pe apa din partea AMD nu este doar una buna dar era una necesara pentru a stapani monstrul FX 9590.

Pretul pentru un astfel de procesor pleaca de la 359 de dolari.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.