Barbat beat

Alcoolismul

Alcoolismul este o boala care ne invaluie cand ne asteptam mai putin. Simptoamele acestuia se arata in timp, asa ca atunci cand bem mai des, ni se pare doar ca avem ocazia de a petrecere. Atunci cand incepem sa bem mai mult, ni se pare normal, pentru ca nu mai are cum sa ne afecteze la fel de mult aceeasi cantitate de alcool, ca inainte. In ciuda faptului ca acestea sunt semne evidente, multi le ignora, din diferite motive.

O persoana care sufera de alcoolism si remarca si prin faptul ca inceteaza sa mai aiba grija de sine. Igiena orala are de suferit, mai ales ca respiratia alcoolicului are un iz specific, incepe sa poarte aceleasi haine zile la rand, uita de deodorant, nu se piaptana, nu se mai barbiereste sau machiaza. Ironic, toata pofta de viata pe care alcoolul o ofera la inceput, acum o ia inapoi, triplat si inca pe o perioada mult mai lunga de timp.

Nevoia de a consuma alcool incepe sa-i controleze, iar atunci cand lumea incepe sa atraga atentia asupra anumitor aspecte, aceste persoane vor incepe sa consume alcool pe ascuns. Adesea, practica si consumul de alcool dimineata, acesta fiind un semn mai mult decat clar. Alcoolicii se vor scuza, spunand ca asta ii ajuta sa se trezeasca mai bine dimineata, ca sufera de anumite dureri si alcoolul le amortizeaza. Adevarul este ca acestea sunt doar scuze.

E clar ca ai consumat prea mult alcool daca incepi sa uiti ceea ce ai facut in perioada in care te-ai aflat in stare de ebrietate.

Trebuie sa invatam sa facem diferenta dintre distractie si exagerare, pentru ca limita dintre ele poate sa fie foarte subtire.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *