Afla tot ce trebuie sa stii despre pizza

Pizza este un fel de mancare care isi are originile in Italia. Aceasta a fost raspandite rapid in toate colturile lumii aparand diverse sortimente  si varietati. Ideea insa, a ramas aceeasi. Blatul de aluat, sosul de tomate si mozzarela ar trebui sa fie elementele de baza in orice pizza. Dar situatia nu sta tocmai asa in toate cazurile. In ziua de astazi orice tip de pizza este posibil. Fie ca vorbim de pizza cu fructe marine sau de pizza normale, aceste varietati poate aceslasi nume, pizza. Desi este un cuvant ce este recunoscut mai oriunde la nivel global, sunt cateva lucruri in legatura cu pizza pe care o parte din voi ar putea sa nu le stiti.

Printre acestea am putea enumera:

Cea mai scumpa pizza din lume

Cea mai scumpa pizza din lume a fost realizata de bucatarul Demenico Crolla. Acesta a numit creatia sa „Pizza Royalle 007”. Aceasta era una care avea tot felul de ingrediente scumpe, adevarate delicatese in sine. Printre ingrediente regasim, homar marinat in coniac, caviar inmuiat in sampanie scumpa si bineinteles somon afumat cu topping de rosii rare. Toate acestea aveau un toping de fasii din aur din 24 de carate.  Pretul pentru aceasta pizza a fost unul destul de impreinant, nici mai mult nici mai putin de 3700 de dolari. Chiar si asa acesta era pretul ingredientelor folosite, in realitate pretul acesteia a fost de 4200 de dolari.

Pizza livrata in spatiu

Pizza Hut a fost prima companie care a reusit sa livreze in spatiu o pizza normala. Aceasta nu a venit sub forma unui tub de pasta de dinti ci in forma clasica a unei pizza. Pizza a fost trimisa catre Statia Spatiala Internationala. Cercetatorii si bucatarii au stat mai bine de 1 an de zile pana au ajuns la produsul dorit. Acesta avea forma clasica de pizza si vedea cu sosul de tomate aferent.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *