Afacerile din Germania si totul despre ele

Meeting Desk
Meeting Desk

Germania este o tara care pune accent pe ordine, punctualitate si munca. De aceea cand vine vorba de afaceri cu o companie germana, daca vrei sa ai succes, va trebui sa stii o serie de elemente ce fac parte din etica afacerilor.

Germanii sunt foarte punctuali, mai ales in afaceri. In caz ca vei intarzia intr-o intalnire de afaceri cu un german, ar trebui sa il suni si sa ii spui motivul pentru care intarzii. De asemenea ar trebui sa fie un motiv destul de bine intemeiat.

Cand ajungi la intalnirea de afaceri sa fii bine imbracat si pretatit. De obicei barbatii ar trebui sa poarte costum si cravata , in cazul femeilor costumul sau o rochie este indicata.

La inceputul intalnirii se discuta lucruri cu tenta generala inainte de a se vorbi despre afacerea propriu-zisa.

Germanii sunt de obicei foarte seriosi cand vine vorba de intimitate. Intotdeauna sa bati la usa inainte de a intra.

Germanii detesta sa se confrunte cu situatii surpriza sau evenimente neplacute. Planificarea este un element cheie in afaceri ce ar trebui sa acopere toate domeniile ce au legatura cu afacerea.

Deciziile sunt luat de obicei in mod informal si sunt facute in general inainte de o intalnire de afaceri.

Cum am spus si mai sus germanii uras situatiile neprevazute si intarzierile, asa ca ai grija sa prezinti portofoliile si proiectele la timp si sa le finalizezi in concordanta cu termenele limita.

In cazul in care faci o prezentare unor germani, aceasta ar trebui sa contina date concise clare si rezultate realistice pentru a da credibilitate.

Organizarea logica a elementele prezentate este de preferat, de obicei la germani totul este facut la ca la carte, fiecare element trebuid respectat.

Cadourile sunt exlcuse de cele mai multe ori, dar un mic cadou se ofera in cazul afacerilor sau negocierilor care s-au incheiat cu succes.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.