psihopat

3 carti care descriu cu exactitate cum arata un psihopat

Nu conteaza cat de respingatoare este societatea noastra in ceea ce priveste criminalii, nu putem sa nu fim fascinati de modul in care multi dintre acesti criminali in serie isi duc planul la capat- dovada ca mintea lor functioneaza dupa o anumita strategie.

Oamenii de stiinta au realizat o serie de studii pentru a afla ce ii face pe oameni sa devina violenti, in speranta ca studiul lor ar putea sa protejeze societatea de astfel de oameni. Concluziile lor au fost simple: cartile si literatura reprezinta factorul numarul 1 care ajuta oamenii sa identifice caracteristicile psihopate ale criminalilor in serie. Iata care sunt cele mai cunoscute carti care te pot ajuta sa descoperi personalitatea unui psihopat.

Descopera psihopatul

Killer Charm- Linda Fairstein- Sarmul nu este o calitate care ne vine in minte imediat dupa ce ne gandim la un psihopat. Insa, este calitatea de top de manipulare care ii face pe acesti criminali sa isi prinda cu succes prada. Expertul juridic Linda Fairstein subliniaza trasaturile care apar in majoritatea cazurilor de psihopati, dar si cel mai bun mod de a le identifica si de a le evita, astfel incat sa nu devina urmatoarea tinta. Bazandu-se pe cele mai cunoscute cazuri din istorie, autoarea a reusit sa scoata in evidenta faptul ca acesti criminali impartasesc calitati care ii fac sa nu para a fi un suspect real.

Murderous Minds- Dean Haycock- Nu toti psihopatii se transforma in criminali. Pe masura ce stiinta continua sa progreseze, devine din ce in ce mai usor sa intelegem modul in care gandesc oamenii si cum actioneaza in viata. Cu ajutorul neurostiintei, creierele pot fi vizualizate prin imagini, pot fi testate sau chiar disecate pentru a indica lipsa de constiinta care conduce la cele mai grave comportamente din toate timpurile. In timp ce s-ar putea presupune ca trasaturile psihopate au legatura cu criminalii, aceste calitati pot fi recunoscute in toata lumea, de la un avocat, pana la un copil in varsta de noua ani.

The Last Victim- Jason Moss- Ca parte a unui proiect din anii de studiu, Moss in varsta de 18 ani a contactat dinci dintre cei mai faimosi criminali in serie din lume: Jeffrey Dahmer, Charles Manson, Richard Ramirez, Henry Lee Lucas si John Wayne Gacy. Pentru a le castiga increderea si pentru a avea acces la starea de minte mai vulnerabila, insa Moss si Gacy au format o legatura mai speciala care a condus ca cei doi sa se intalneasca in persoana. Este una din cele mai periculoase relatii, din moment ce Moss isi da seama in cele din urma ca este manipulat de Gacy in acelasi mod in care acesta si-a manipulat celelalte victime.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *